Egy új galéria gazdagítja és színesíti a kerületet

2022.04.01.

A tegnapi szürke, esős napot Buna Konstantin (1938-2017.) festőművész munkái kompenzálták színekkel, ugyanis ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a festőről elnevezett galéria a kerületünkben.

Sokan vettek részt az ünnepségen, ahol családtagokkal, tanítványokkal, közéleti és kulturális személyiségekkel, művészetkedvelőkkel egyaránt találkozhattunk.

A nemrég elkészült kiállítóhelynek a Herrich-Kiss villa udvara nyújt otthont, és a Tomory Lajos Múzeum gondozásában működik.

Buna Konstantin közel harminc évig dolgozott a Kondor Béla Közösségi Házban a Képzőművész Kör vezetőjeként, és kerületünk művészeti életének egyik meghatározó alakja volt.

A festőművész munkásságát dr. Bereczki Ibolya, a Pulszky Társaság elnöke, Feledy Balázs művészeti író és Heilauf Zsuzsanna, a Tomory Lajos Múzeum vezetője méltatták, továbbá köszöntőbeszédet mondott Szaniszló Sándor polgármester és Somody László alpolgármester is az egybegyűlteknek.

A kiállítás április 1-jétől várja a látogatókat, a Tomory Lajos Múzeum nyitvatartási ideje alatt tekinthetik meg az érdeklődők.

https://www.tomorylajos-muzeum.hu/