KSH Népességmonitor - toborzás kérdezői feladatkörre

2022.05.13.

 

Tisztelt Kerületi Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. május 26. és július 10. között az emberek lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozó felmérést végez számos településén, köztük a XVIII. kerületben is. A Népességmonitor elnevezésű felmérés egy európai kutatássorozat része, amelynek célja az egyes regiszterekből származó adatok minőségének ellenőrzése, valamint a hivatalos statisztikai adatgyűjtések fejlesztése.

Az adatszolgáltatást a KSH által kijelölt személyek az időszak elején egy internetes kérdőív megválaszolásával teljesíthetik, vagy később egy kérdezővel lefolytatott személyes vagy telefonos interjú során. Az érintett személyek értesítése és válaszadásra felkérése postai úton történik.

A Népességmonitor felmérés akkor lesz eredményes, és akkor szolgáltat megbízható adatokat, ha valamennyi kiválasztott személlyel sikeres interjú készül. Éppen ezért a KSH a kérdezői feladatok ellátására alkalmas, megfelelő tapasztalattal rendelkező személyeket keres!

A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt létesíteni csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel lehetséges.

A kérdező feladata, hogy több különböző településen a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi településen interjút kell készíteniük.

A kérdezővel szembeni elvárások:

  • hétköznapi és hétvégi munkavégzés vállalása,
  • jó kommunikációs készség,
  • informatikai eszközhasználatban való jártasság (tablet kezelése)
  • saját e-mail-cím megléte, folyamatos elérhetőség a munkavégzés időszaka alatt,
  • saját gépjármű használatának vállalása (költségtérítéssel),
  • saját mobiltelefon használata (költségtérítéssel),
  • elvárásoknak megfelelő feladatellátás,
  • terepmunka-tapasztalat előnyt jelent.

A feladatban való részvételre a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni 2022. május 20-ig.

Jelentkezés: https://www.ksh.hu/kerdoivek/nepessegmonitor/urlap.html

Kérdéseiket az alábbi elérhetőségen tehetik fel: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.