Tisztelt Kerületiek!

2022.08.09.

El a kezekkel az erdőinktől!

  • Fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan korlátozást nem kell alkalmazni.
  • Ha egy védett területen termelnek le egy idegenhonos fajokból álló erdőt, például akácot, akkor a helyére nem kell őshonos fajokat telepíteni, sőt egyáltalán semmit sem kell telepíteni, ha az erdő sarjakból képes megújulni.
  • Természetvédelmi területen könnyebb lehet tarvágást végezni, és ez nagyobb területre is kiterjedhet.
  • A 100 százalékban állami tulajdonú erdőkben fiatalabb állományok is letermelhetőek lesznek.
  • Az eddigiektől eltérően nemesebb fafajok letermelt területeit, cser- és nemestölgyet sem kell újratelepíteni.
  • Fakitermelésről az erdőgazdálkodásért felelős miniszter is dönthet egyszemélyben. Ezek az augusztus 4-én megjelent kormányrendelet főbb pontjai. Egytől egyik veszélyesek és felháborítóak. Semmilyen gazdasági érdek nem rongálhatja a környezetünket, a 18. kerületiek egészségét és nyugalmát.

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a tarvágások újraindulását erdőinkben, és a területek esetleges „egyéb” gazdasági célú felhasználását.

Ezért Önkormányzatunk 2022. augusztus 25-én, 18:00 órától, a Halmi erdő Sas utcai bejáratánál lévő erdei tisztáson KÖZMEGHALLGATÁST tart, A HALMI ERDŐT VESZÉLYEZTETŐ KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK VISSZAVONÁSÁNAK KEZDEMÉNYEZÉSE témában.

Jöjjön el Ön is, ismerje meg az önkormányzat álláspontját, mondja el gondolatait és kérdezze meg a helyszínen jelenlévő képviselőjét a véleményéről!

El a kezekkel az erdőinktől!

  1. 08. 09.