Új szívultrahang a Zsebők Zoltán Szakrendelőben

2022.08.30.

A legkorszerűbb diagnosztikai és orvostechnikai eszközökkel gazdagodik a Zsebők Zoltán Szakrendelő.

Hatalmas előrelépés a kerületi betegellátásban, hogy a Zsebők Zoltán Szakrendelő Kardiológia Osztályának eszközparkja egy új, csúcskategóriás szívultrahang készülékkel gyarapodott. Ez a gép is része a rendelőt érintő, jelenleg zajló korszerűsítésnek és felújításnak, ami a 18. kerület legnagyobb egészségügyi fejlesztése.

Szaniszló Sándor polgármester a kerületi szív- és érrendszeri betegek helyzetéről, ellátásáról, továbbá az új gépről is tájékozódott kedden a szakrendelőben.

Dr. Kozma Mihály rendelésvezető főorvos a találkozón elmondta, hogy az egész dél-pesti régió egészségügyi rendszere túlterhelt. Alacsony az egészségügyi személyzet száma, ugyanakkor sok az idős és rossz szociális helyzetű beteg. Nagy segítségként értékelte a főorvos a szívultrahang készüléket a járóbeteg ellátás javításában.

Megtudhattuk azt is, hogy az új készülék tudása nagyobb, mint a korábbi gépeké, ezért nem csak a napi gyakorlatban szükséges rutinvizsgálatokat lehet elvégezni vele.

Éves szinten egyébként mintegy 2500 kardiológiai beteget vizsgálnak a Zsebőkben, közülük 1500 betegen végeznek szívultrahang vizsgálatokat.

Az ultrahangos diagnosztikai gépet újabb orvosi eszközök követik hamarosan, tudtuk meg Szaniszló Sándortól. A polgármester örömmel számolt be arról, hogy a szakrendelőben a betegellátás minőségét két új altatógép és két új hőlégsterilizátor is javítani fogja a közeljövőben.

A gépek beszerzését az Egészséges Budapest Programból finanszírozzák, értékük 87 millió forint.