Nem a saját pénzét rejtegette Simon Gábor

Írta:  2014.03.12.
Vagyonkezelés céljából került a birtokába az osztrák bankban tárolt, több mint negyedmilliárd forint értékű valuta. A Magyar Nemzet szerint ezt vallotta Simon Gábor.
Vagyonkezelés céljából került a birtokába az osztrák bankban tárolt, több mint negyedmilliárd forint értékű valuta. Egyebek mellett ezt vallotta Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese, akinek előzetes letartóztatását tegnap kezdeményezte a Központi Nyomozó Főügyészség – írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint  nem a saját pénze volt az osztrák Volksbankban elhelyezett 577 ezer euró, valamint 163 ezer dollár. Az összegekről 2008-ban és egy évvel később vagyonkezelőként rendelkezett, és a valuta ebből a célból került hozzá. A Magyar Nemzet információi szerint egyebek mellett ezt is tartalmazza az a vallomás, amelyet Simon Gábor, az MSZP bukott elnökhelyettese gyanúsítottként tett az osztrák pénzintézetben fellelt negyedmilliárd forintnak megfelelő fizetőeszköz eredetéről. A lap úgy tudja, a volt országgyűlési képviselő február 18-i kihallgatásán a pénz valódi tulajdonosáról nem beszélt.
(fotó: MTI)

Őrizetbe vették Simon Gábort
Itthon is vannak titkos számlái Simon Gábornak
Kunhalmi Ágnesnek is tisztáznia kell magát
A XVIII. kerület válaszra vár