Előzetes letartóztatásban marad Simon Gábor

Írta:  2014.03.26.
A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a volt szocialista országgyűlési képviselő kényszerintézkedéséről szóló végzést. A bíróság megerősítette az MTI értesülését, és közölte: a fellebbezések alaptalanok voltak.
A Fővárosi Törvényszék azt közölte, hogy egy hete, március 18-án hozott végzésével „helybenhagyta S. Gábor előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, melyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt”. A végzés szerint „az elsőfokú bíróság helyesen következtetett arra, hogy a gyanúsított terhére rótt cselekmények tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, valamint S. Gábor kapcsolatrendszerére és a hamis úti okmány megszerzésére utaló adatokra tekintettel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával biztosítható”.

A törvényszék szerint megalapozottan következtetett az elsőfokú bíróság arra is, hogy „a gyanúsított a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás eredményességének meghiúsítására törekszik, így alappal feltehető, hogy a szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárás megnehezítésére vagy meghiúsítására törekedne”.
A döntés szerint ugyancsak helyesen állapította meg a bíróság, hogy „S. Gábor – akivel szemben más büntetőeljárás is folyamatban van - vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el”.
(Fotó: MTI)

A Simon-ügyben tart vizsgálatot a kerületi Fidesz