Étel, zene és ígéretek a kampányfórumokon

Írta:  2014.03.31.
Hagyományos beszélgetős fórumokkal, illetve étel- és ruhaosztással egybekötött zenés kitelepülésekkel készült több kerületi pártszervezet az április 6-i országgyűlési választásokra.
Hagyományos beszélgetős fórumokkal, illetve étel- és ruhaosztással egybekötött zenés kitelepülésekkel készült több kerületi párt az április 6-i országgyűlési választásokra. A kampány hajrájában az LMP, a Jobbik, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja és a Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) helyi képviselőjelöltje is találkozott a szimpatizánsokkal.
A LMP részéről közös lakossági fórumon kampányolt a dél-pesti régió három képviselőjelöltje, Kassai Dániel, Ferenczi István és Tenk András. A találkozón Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője kérdésekre válaszolva kiemelte a háromkulcsos adó bevezetésének fontosságát, ami szerinte igazságosabb volna a jelenlegi szabályozásnál. A Pestszentlőrinc-Pestszentimrén induló Kassai Dániel az önkormányzati kulturális és egészségügyi intézmények fejlesztését nevezte meg egyik legfontosabb céljának.

A Jobbik XVIII. kerületi szervezete által március 29-re a párt rendezvényeinek megszokott helyszínére, a lőrinci piac melletti területre meghirdetett eseményén 5 üstben 800 adag babgulyást főztek, és egy hosszú sátorban ruhát is válogathattak azok, akik szükségét érezték. Mindezt a párt korábbi hasonló rendezvényein megszokottnál lényegesen komolyabb hangosítás kísérte. A középen felvert hatalmas rendezvénysátorban Makai Tibor, a kerületi szervezet országgyűlési képviselőjelöltje fejtette ki programját az Üllői úti székházban megszokottnál jóval szélesebb hallgatóság előtt. Előtte a párt egyik vezető embere, az alelnök Volner János szólt – ahogy ő fogalmazott – a kormány- és rendszerváltás sürgősségéről.

A Havanna-lakótelepen próbált további támogatókat találni a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. Alex Ágnes Kornélia, a 15. számú választókörzetben induló jelölt elmondta, hogy a pártkampányra kapott állami támogatást főleg a rászorulók támogatására használták fel, mintegy illusztrálva a programjukat, amelynek fő célja az erős szociális háló kialakítása. Emellett szeretnék biztosítani mindenkinek a munkához való jogot, a tisztességes megélhetést és a megérdemelt nyugdíjas éveket.
A Kormányváltó Összefogás Dési János könyvbemutatójával készült, ahol a szerző A magyar szürke 48 árnyalata című írását vitatták meg. A könyv amolyan szocialista értelmezése a magyar politikai életnek. A fórum vendége Kunhalmi Ágnes, az MSZP–Együtt–PM–DK–MLP képviselőjelöltje volt.
Szabó József, a KTI képviselőjelöltje mindhárom kerületi kultúrházban várta egy-egy alkalommal az érdeklődőket. A kötetlen beszélgetéseken megerősítette, hogy a civil szervezeteket összefogó politikai párt az összes lehetséges fórumon küzd, és a választási eredményektől függetlenül küzdeni is fog többek között a banki adósságok, a hitelek csapdájába került állampolgárok megsegítéséért.