A kerületiek megkárosításából származhat a Simon-pénz

Írta:  2014.04.02.
Simon szerint Mesterházy és Gyurcsány is tudott az eltitkolt százmilliókról. Az mno.hu cikke szerint az is kiderült, hogy a külföldre mentett pénz egy része a XVIII. kerületből származik.
Egy földterületet adott el 2001-ben a szocialista kerületvezetés az Auchan Magyarország Kft egyik érdekeltségének 40 millió forintért, valamint 950 millió forintot fizetett kármentesítésre, és ebből származhat a külföldre mentett pénzek egy része – állítja az mno.hu újabb cikke.

Az írás szerint arról a területről van szó, amelyen korábban pakuratavak sorakoztak, és amelyek miatt – amint arról a Városkép egy korábbi cikke beszámol – már 2011-ben feljelentést tett a jelenlegi városvezetés. Az ingatlan története rendkívül szövevényes, annyi azonban kiszűrhető volt már 2011-ben is, hogy a kármentesítés adhatott lehetőséget visszaélésekre. Az mno.hu most közölt cikke szerint a Simon-ügyben folytatott nyomozás során előkerült dokumentumok bizonyítják, hogyan történt a pénzek eltűntetése: az önkormányzat 40 millióért eladta a kérdéses földterületet az Auchannak, majd 950 millió forintért szerződést kötött az Auchan egyik leányvállalatával a kármentesítésre. A 950 millió azonban kisebb cégekhez, alapítványokhoz, egyesületekhez került. Simonra nézve mindez azért is kellemetlen, mert 1999-től ő volt Mester László polgármester egyik közvetlen tanácsadója.
Az mno.hu értesülései szerint egyébként az előzetes letartóztatásban lévő Simon most egy zárkaügynököt kapott maga mellé, akinek több dolgot is elárult. Például hogy nehezen viseli párttársai viselkedését a mostani ügyben, és hogy Mesterházy és Gyurcsány tudott az eltűntetett százmilliókról.

Simon újabb eltitkolt számláira derült fény