Érdemes elmenni a májusi állásbörzére

Írta:  2014.05.06.
Állásbörzét rendeznek május 15-én a Rózsa Művelődési Házban.
Állásbörzét rendez május 15-én a Rózsa Művelődési Házban Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja. Az álláskeresőket 9 órától 20–25 munkáltató várja majd aktuális munkalehetőségekkel.

– Alapfeladatunk, hogy az álláskeresőket és a munkát kínálókat megpróbáljuk összehozni. Ez a nyilvántartott adatok alapján nem mindig sikerül, mivel a munkáltató gyakran ezekben nem szereplő, speciális ismereteket, egy-egy géptípus vagy különleges munkafolyamat ismeretét kéri – mondta Bocsi Sándor, a XVIII. kerületi Munkaügyi Kirendeltség vezetője. – Az is előfordul, hogy a munkavállaló az utóbbi néhány munkahelyén nem a képesítésének megfelelő munkakörben vagy egészen más szakmában dolgozott.
Az állásbörzén a közvetlen találkozásnak köszönhetően pontosabban tudja felmérni egymást a munkáltató és az álláskereső. Egyeztethetik az elvárásaikat, s hamarabb kiderül, hogy megfelelnek-e egymásnak.
– Minden hasonló börzén kérdőíveket tölt ki mindkét fél, így nagyjából le tudjuk mérni, hogy mennyire sikeres a rendezvény. Természetesen mindig vannak, akik csalódottan távoznak, mert jóval több a kereső, mint a felkínált munkalehetőség, de van olyan is, aki annak ellenére pozitív visszajelzést ad, hogy nem sikerült elhelyezkednie – számolt be a korábbi tapasztalatokról Bocsi Sándor.
A kirendeltség vezetője hozzátette, hogy számos munkáltató nem is hirdeti meg a megüresedett pozíciókat, hanem azokat egyrészt ismeretség alapján lehet betölteni, másrészt belső átszervezéssel oldják meg a munkaerőhiányt.
– Mindezek ellenére van létjogosultsága az állásbörzéknek, mert sokan találnak ezeken munkahelyet, és a munkaadók olyan ajánlatokkal érkeznek, amelyekhez egy-két héten belül szeretnének alkalmazottat találni. A május 15-i börzén többek között ott lesz a Liszt Ferenc repülőtér és egyéb helyi, illetve a XVIII. kerülethez közeli cégek is.
A szervezők azt kérik, hogy a sikeres álláskeresés érdekében minden érdeklődő vigyen magával önéletrajzot a börzére a Rózsa Művelődési Házba (1181 Budapest, Városház u. 1–3.).