Kezdődik a vakáció

Írta:  2014.06.23.
Lezárultak az iskolai tanévzáró ünnepségek a kerületben is. A diákok legközelebb szeptember elsején, hétfőn ülnek vissza az iskolapadokba.
Kevés olyan jeles nap van egy iskola életében, amelyet ugyanolyan lelkesedéssel várnak a tanárok és a diákok. A tanévzáró ilyen közös ünnep számukra, hiszen egész évben keményen megdolgoztak azokért az eredményekért, amelyek „mindkét félnek” szabadságot hoznak a forró nyári napokra.

A Bókay Árpád Általános Iskolában június 18-án verssel és énekkel búcsúztatták a diákok az elmúlt időszakot. Vörösné Éles Csilla igazgató összefoglalta és értékelte a tanévet, az iskola által elért sikereket. Baldaváriné Juhász Éva és Lakatosné Garadnay Erzsébet igazgatóhelyettesek a kiváló tanulókat könyvjutalommal díjazták, és átadták az iskola saját elismerését, a Bókay-díjat is, amelyet minden évben azok a kiváló végzős tanulók kaphatnak, akik nemcsak a tanulmányi eredményeikkel, hanem a szorgalmukkal és aktív közösségi munkájukkal is hozzájárultak az iskola életéhez.
Az ünnepség után a tanulók átvehették a bizonyítványukat, amelyhez mindegyikük egy ingyenes belépőt kapott az önkormányzattól a Bókay-kert strandjára. Végezetül a tanárok minden diáknak jó nyaralást és sok-sok pihenést kívántak, mondván, szeretnék, ha minél több élményt gyűjtenének a szünet alatt, és szeptemberben újult erővel és lelkesedéssel ülnének az iskolapadba.