Egyre több a modern busz a kerületben

Írta:  2014.07.06.
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is folyamatosan frissíti az autóbuszflottát a Budapesti Közlekedési Központ.
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is folyamatosan frissíti az autóbuszflottát a Budapesti Közlekedési Központ. Május vége óta közlekednek az új, Rába-Volvo 7900A típusjelű csuklós autóbuszok a XVIII. kerületben. A Volánbusz Zrt. által üzemeltetett járművek megjelenésével a Boráros tér – Pestszentimre – Gyál vonalon a teljes üzemidőben a legmodernebb, alacsonypadlós buszok járnak. Ezzel az 55-ös buszjárat útvonalán európai szinten az egyik legmagasabb szolgáltatási színvonalat tudja biztosítani a BKK új szolgáltatója.

Az 55-ösön kívül a 84E, a 89E, a 94E, a 294E illetve az éjszakai 994-es járat vonalán is megjelentek a Rába-Volvo buszok. Mindez azt is jelenti, hogy május vége óta valamennyi említett vonalat alacsonypadlós buszok szolgálnak ki.
A korszerű járművek motorja megfelel a legszigorúbb európai normáknak, a károsanyag-kibocsátásuk több mint 90 százalékkal kisebb, mint a korábbi autóbuszoké. Az utasok magas szintű kiszolgálását segíti a légkondicionáló berendezés, a korszerű utastájékoztató-rendszer is.