Virágágyás kereső

Írta:  2014.07.24.
Ritkaságnak számít, hogy valaki jártában-keltében alaposabban szemügyre vegyen egy útjába akadó virágágyást. Ezen a megszokott helyzeten kívánnak fordítani a FŐKERT munkatársai, augusztus 25-ig tartó játékos versenyükkel.
Az úgynevezett motívumkereső játék évek óta zajlik sikerrel. Vélhetőleg idén nyáron sem alakul másként.
Mindenekelőtt a gyermekek vállalkozó kedvére építenek a szervezők, akik tizennégy helyszínt jelöltek ki a belváros jelentősebb közparkjaiban. A FŐKERT honlapján
(http://fokert.hu/ismet_motivumkereso_jatekot_hirdet_a_fokert) olvashatók a motívumkeresés helyszínei, alattuk pedig találunk tizennégy tervrajzot. Adja magát a feladat: keressük fel a parkokat, köztereket, s próbáljuk beazonosítani, melyik terv pontosan hol vált valósággá. Megfejtéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják a szervezők.
Érdekesség, hogy idén a virágágyások tervezésének egyik hangsúlyos szempontját a család kínálta, lévén 2014 a Család Nemzetközi Éve. Így az ágyásokat élénk vidám színek és dinamikus formák jellemzik.
A FŐKERT munkatársai remélik, izgalmat okoz, hogy bepillanthatunk a tervrajzok világába, illetve láthatjuk, miként valósultak meg az egyes tervek.