Több buszmegálló a Gloriett-telepen

Írta:  2014.08.14.
Gyermekorvosi rendelőt és új buszmegállót szeretnének a Gloriett-lakótelepen. A lakosság igényét a körzet önkormányzati képviselője, Galgóczy Zoltán is támogatja.
– Szívügyemnek tekintem a Gloriett-telepen évek óta üresen álló egykori Gelka-épület helyzetének a rendezését. Az ingatlan a kerület és a Fővárosi Önkormányzat közös tulajdonában van – mondta Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő. – Önkormányzatunk képviselő-testülete 2013 végén határozatot hozott arról, hogy hasznosításra megvásárolja az ingatlant. Komoly vételi ajánlatot tettünk a fővárosnak, de még nem kaptunk rá választ.

A képviselő tájékoztatása szerint az első lépés az, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat százszázalékos tulajdonosa legyen az épületnek, utána lehet azt közösségi célra hasznosítani. A telepen élők azt szeretnék, ha gyermekorvosi rendelő működne majd a volt Gelka-épületben, ugyanis sok fiatal, gyermekes házaspár költözött Gloriett-telepre, akiknek a Havanna-lakótelepi rendelőbe kell menniük gyermekeikkel.
– A másik megoldandó probléma a 198-as busz vonalán megállópáros létesítése a Méta utca mentén, az Aldi áruházzal szemben. Ez nem önkormányzati, hanem fővárosi feladat – hangsúlyozta Galgóczy Zoltán. – A tervek elkészültek, a XVIII. kerületi önkormányzat a beruházás 50 százalékát magára vállalta, ennek ellenére a Fővárosi Önkormányzatnál nem sikerült elérni, hogy még az idén megvalósuljon a buszmegállók kiépítése. 2015-ben azonban biztosan megvalósulnak.