Bemutatkoztak a baloldali jelöltek

Írta:  2014.09.25.
Többek között a városőrség visszaállítását, és a csatornázási munkálatok szakszerű befejezését is megígérte Szaniszló Sándor, a baloldali választási szövetség közös polgármesterjelöltje a Pestszentimrei Közösségi Házban szeptember 20-án megrendezett fórumon.
Többek között a városőrség visszaállítását, és a csatornázási munkálatok szakszerű befejezését is megígérte Szaniszló Sándor, a baloldali választási szövetség közös polgármesterjelöltje a Pestszentimrei Közösségi Házban szeptember 20-án megrendezett fórumon.

A baloldal polgármesterjelöltje, és önkormányzati képviselőjelöltjei egymás után léptek a színpadra, és az est folyamán közülük többen is beszámoltak arról, hogy mit szeretnének elérni, ha az október 12-i választáson bekerülnek az önkormányzati képviselőtestületbe.
- A kerület közbiztonságát javítani kell, aminek alapfeltétele a városőrség újra felállítása. Ugyancsak nagy szükség van a gyermekorvosi ügyeletre, mert a kerületben ilyen még nincs. Nem utolsósorban pedig vállaljuk, hogy tisztességesen befejezzük a csatornázást, amivel kapcsolatban csak Pestszentimréről naponta tucatnyi telefonhívást kapok, hogy hova menjek, és hol nézzem meg, milyen állapotok uralkodnak – mondta el a jelenlévőknek Szaniszló Sándor, akinek feltett szándéka az is, hogy beperli a csatornázás kivitelezési munkálataiban érdekelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert. – A kár, amit kerületünk járdáiban, útjaiban okozott a csatornázással, több milliárd forint, amire nekünk nem lesz pénzünk, ezért Mészáros Lőrinc pénzéből fogjuk kárpótolni a kerületben élőket.
A polgármesterjelölt szerint ígéreteiknek anyagi fedezetet is tud majd biztosítani, legyen szó akár a gyermekorvosi ügyeletről, a beiskolázási támogatás növeléséről vagy a 65 éven felüliek gyógyszertámogatásáról.
- Nem fedezetlen csekket mutatunk be, mert megvannak azok a területek, például az önkormányzati média vagy az önkormányzat városüzemeltető cége is ilyen, amelynek kiadásaiból jelentősen le lehet faragni. Nagy dolgok helyett, több kisebb probléma megoldását akarjuk elérni, azaz, ahonnan hiányzik egy-egy gyógyszertár, orvosi rendelő üzlet vagy akár játszótér, azokat meg kell építeni – mondta Szaniszló Sándor.
A rendezvény vendége volt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP fővárosi elnöke is, aki szerint az szeptember 12-i választás tétje az önkormányzatiság megőrzése.
- A demokráciában a helyi közösségek a saját ügyeiket menedzselik. Azért választanak polgármestert és képviselőket, hogy azok kiálljanak az emberek érdekei mellett. Ha nem ezt teszik, akkor a választók megvonják tőlük a bizalmat. Az államosításban ugyanakkor semminek sincs gazdája, a helyi ügyek gyakran el sem jutnak a központi irányító szervekhez.