Szelektív hulladékelvitel a kerületben

Írta:  2015.01.22.
Az elmúlt év végén helyezte ki a XVIII. kerületben a hulladékgyűjtőket az FKF Nonproift Zrt., a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer elindításaként.
Az elmúlt év végén helyezte ki a XVIII. kerületben a hulladékgyűjtőket az FKF Nonproift Zrt., a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszer elindításaként. A kukák ürítése decemberben kezdődött, és azokat az FKF munkatársai heti, vagy négyhetente való rendszerességgel ürítik.

A lakcímre lebontott - azaz irányítószám, utca és házszám alapján részletezett - ürítési terv az FKF honlapján, a www.fkf.hu/userfiles/file/XVIII_ker_.pdf címről letölthető. A hulladékelszállítás napja a kerületben a péntek. A heti rendszerességgel ürítendő kukákat reggel 5 óráig, a négyheti ürítésűeket pedig 12 óráig kell kihelyezni. Utóbbi gyűjtőedényeket legközelebb január 30-án, majd február 27-én ürítik ki.
A házhoz menő szelektív szemétgyűjtés kapcsán a fővárosban összesen 403 ezer színes fedelű kukát helyez ki az FKF Zrt. Ezek nagy része január 16-ig a helyére került, így Budapest lakosságának 90 százalékánál már működik a rendszer.
A XVIII. kerület új típusú szelektív edényekkel történő lefedése 2013 márciusától 2014 novemberéig zajlott. Azokon a címeken, amelyeken valamilyen ok miatt (pl. nem tartózkodtak otthon, nem volt átvevő a helyszínen) nem történt meg az átadás, ott folyamatos a szelektív edények pótlása.
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén megközelítőleg huszonkétezer azon lakossági gyűjtőpontok száma, amelyek a szelektív programba bevonhatóak, ezen címekre a budapesti szelektív gyűjtőedények 11 százalékát helyezték ki. A begyűjtési tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a budapestiek betartják a szelektív hulladékgyűjtés szabályait.
A szétválogatott szemét elszállítását az FKF Zrt. 60 darab, környezetbarát üzemelésű gyűjtőjárművel végzi.