Az ellenzék külön is koszorúzott

Írta:  2015.03.14.
Az ellenzéki pártok képviselői is részt vettek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett kerületi központi megemlékezésen a Kossuth téren, majd az ünnepség végeztével újra megkoszorúzták az emlékművet a másik, Kossuth Lajosnak emléket állító oldalán.
Gyuricza Péter újságíró rövid beszédében az 1848-49-ben emblematikussá vált 12 pontból a sajtószabadságra, a cenzúra eltörlésére felszólító passzust idézte.
 

- Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését! Évtizedek óta arra keressük a választ március idusán, hogy mi az aktualitása Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Jókai Mór tetteinek. Szép szólamokat hallunk a hatalom képviselőitől, pedig az 1848-as forradalomnak semmi köze az aktuális kormányokhoz – mondta Gyuricza Péter.
A forradalom kapcsán az aktuális belpolitikai helyzetet ellenzéki szemszögből elemző beszédet követően az emlékműnél koszorút helyezett el az MSZP nevében Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és Fehér Gábor önkormányzati képviselő. Ugyancsak koszorúval vagy virággal emlékeztek a Demokratikus Koalíció, az LMP és más ellenzéki pártok, továbbá több civil egyesület képviselői.