Szemüveg ajándékba

Írta:  2015.07.30.
Tizenegy anyagilag rászoruló kerületi diákot segítették hozzá az éleslátáshoz ingyenesen elkészített szemüveggel a Sértz Optika tulajdonosai.
A pedagógusok gyakran tapasztalják, hogy a diák rosszul olvassa el a táblára írt szöveget, hunyorog a távoli tárgyak nézésekor, nehézséget okoz számára például a labdajátékoknál a pontos célzás, vagy éppen fejfájásra panaszkodik. Ezek azok a tünetek, amikor a pedagógus javasolja a szülőnek, hogy keresse fel gyermekével a szemorvost.

A szülő csemetéjével elmegy a szemvizsgálatra, ahol a látás javítására a szakorvos szemüveget ír fel. Az optikusnál elkészül a szemüveg, és megoldódik a látásprobléma. Ez szokványos történet, azonban nem mindig ez a „forgatókönyv”. Előfordul, hogy az optikusnál szembesül a szülő azzal, hogy nem tudja kifizetni a szemüveg árát, ezért későbbre halasztja a készítését.
Novákné Holti Zsuzsanna, a Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola gyermekvédelmi felelőse egy alkalommal elpanaszolta a Sértz Optika tulajdonosainak, hogy az iskolában néhány szülőnek anyagi nehézséget jelent a szemüveg elkészíttetése, akik nyitottak voltak a segítségnyújtásra.
– A kollégáim felmérték, hogy gyermekek közül kinek volna szüksége szemüvegre. Tizenegy diák kapott ingyenesen szemüveget a Darus és a Gulner iskola diákjai közül, hogy iskolakezdésre már ne legyenek szempanaszaik – mondta a pedagógus.
– Szeretnénk köszönetet mondani ezért a lehetőségért, mert az érintett családoknak ezzel nagy problémája oldódott meg. A Sértz Optika tulajdonosainak példamutató segítőkészsége megkönnyítette a gyerekek életét és hozzájárultak a sikeresebb tanuláshoz…