"Honismeret 2011"

Írta:  2011.02.10.
A Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület, a Lőrinci Garabonciás Alapítvány és a Hunyadi Mátyás Gimnázium szervezésében Történelmi Tanulmányi Versenyt rendeznek a Budapesten tanuló középiskolásoknak, illetve az általános iskolák 7-8. osztályosainak.
 
A versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várják. Az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint Pestszentlőrinc- Pestszentimre története a téma.
Ajánlott irodalom:
Ma forgalomban levő tankönyvek 1956-os forradalomról szóló részei
Pándy Tamás - Dr. Téglás Tivadar – Dr. Téglás Tivadarné: Helytörténeti olvasókönyv Pestszentlőrinc – Pestszentimre iskolái számára 1998
Kenyér és tank 1956 pestszentlőrinci és pestszentimrei eseményei szerkesztő: Heilauf Zsuzsanna, PIHGY, 2007. 6-102. oldal, valamint a Függelék ebből a könyvből

Jelentkezni február 17-ig Hunyadi Mátyás Gimnáziumban dr. Grünvald Máriánál vagy írásban (email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet. Jelentkezéskor írják meg: a csapat nevét, iskoláját, címét, telefont, e-mailt, a csapattagok nevét, osztályát, a felkészítő tanár nevét.
A versenyt február 25-én, pénteken 17 órakor tartják a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban (Kossuth tér 2.).