A Kárpát-medence környezetéért

Írta:  2011.03.24.
A Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola (Piros iskola) 7. osztályos diákjai immár 2. alkalommal vesznek részt az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány nemzetközi SzékelyKapuk–ZöldKapuk környezetvédelmi pályázatán.

A „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” projekt két részből áll; a Piros iskola csapata a „zöld” környezetvédelmi pályázaton vesz részt. A célja az iskolák környezeti neveléssel kapcsolatos tevékenységének elősegítése, öntevékeny szponzori hálózat kiépítésének segítése, a környezettudatos civil kezdeményezések erősítése, humanitárius világszervezetek munkájába való aktív bekapcsolódás.
 – A közös munka során együtt töltött időszak igazi közösséggé kovácsolta a csapatot – mondta Orosné Regős Olympia, csoportvezető pedagógus. - A feladatunk több tablóból álló vándorkiállítás megalkotása volt, melynek témája az éghajlatváltozás, s annak következményei, a veszélyeztetett állat- és növényfajok, a környezetbarát építkezés, valamint egyéb alternatív környezetbarát megoldások informatív bemutatása. Ha belegondolunk, egy vászontáska nem túl drága, míg a műanyag zacskó nem bomlik le.
A plakátokat több helyszínen is kiállítják, iskolánkban, óvodákban, közintézményekben.