Versmondók a négylábú kedvenceikről...

Írta:  2011.05.12.
„...Cirregj, cirregj, cirmos macska...” Weöres Sándor versidézete volt a mottója a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) Logopédiai Szakszolgálata május 10-én megrendezett iskolás, beszédterápiára járó tanulók versmondó versenyének. Kedden délután megtelt a Lőrinci Nagykönyvtár ünneplőbe öltözött, izgatott iskolásokkal.
Budavári Klára, a gyermekkönyvtár vezetője biztató szavaival köszöntötte a gyerekeket: „ Ha ügyesen szerepeltek, akár még az „A Macska” című újság szereplői is lehettek, ahogyan az óvodás versmondók!”
Az idei versenyen a gyerekek macskákról és kutyákról szóló versekkel készültek és az egyik támogató volt az említett magazin.
Kucsák László alpolgármester megnyitójában a megszeppentség oldásaként kérdéseket tett fel a gyerekeknek, amire kézfelnyújtással válaszolhattak.
A versenyzők többsége a kerületi logopédiai osztályok 1., 2., 3. osztályos tanulója. Logopédusaik, tanítóik és szüleik segítségével szépen megtanult, néha még nem teljesen tiszta hangképzésű, de bátran, átéléssel elmondott versekkel nagy örömet okoztak a népes hallgatóságnak.
A versenyen való részvétel önbizalmat adhat a kommunikációjukban akadályozott gyerekek számára. Az évek során egyre több támogató segíti a gyerekek díjazását.
A színvonalas szervezés Karayné Pavalacs Zsuzsa logopédust dicséri, a program gördülékeny lebonyolításában Major Gabriella, Udvary Mária, Gelniczky Erzsébet, Marton Andrea logopédus segédkezett, valamint a logopédiai munkaközösség iskolás gyerekekkel foglalkozó többi tagja.
A logopédiai munkaközösség köszöntötte Kálmán Katalint, a SOFI címzetes igazgatóját, aki nyolc évvel ezelőtt segítő kezet nyújtott ezen versmondóverseny elindításakor.

A versenyen a következő eredmények születtek:
1. díjasok: Bercsényi Marcell- Ady Endre Általános Iskola, Boros Anna, Husz Lilla Hajnalka- Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola
2. díjasok: Bessenyei Julianna- Ady Endre Általános Iskola, Pál Balázs- Pitagorasz Ált. Isk., Dudás Gabriella- Eötvös Loránd Általános Iskola
3. díjasok: Kürti Dávid, Gera Ádám- Ady Endre Általános Iskola, Huszár Anna- Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola
Különdíjasok: Varga Richárd, Farkas Dzsenifer- Eötvös Loránd Általános Iskola, Balogh
Gábor, Hernádi Zsolt- Ady Endre Általános Iskola
Csoportos 1. díjasok: Varga Dorottya, Wittmann Katalin, Kása Dominika, Dudás Cintia- Eötvös Loránd Általános Iskola 3. osztályosai
Csoportos 2. díjasok: Bogdán Ivett, Szilágyi Máté, Pindák Attila, Szíjártó Márkó- Ady Endre Általános Iskola 3. osztályosai.

A verseny nem jöhetett volna létre a következő támogatók nélkül:
SOFI, Életjel Alapítvány, Nemzeti Tankönyvkiadó, A Macska, Alapítvány a Macskákért, Logopédia Kiadó, Krasznár Könyvesbolt, HOR Fejlesztő-játékok, FSZEK XVIII. kerületi Nagykönyvtára, Szeretve Tanulni Oktatási Egyesület, Vöröskereszt