Kreatív kicsik és nagyok

Írta:  2011.05.15.
A kreatív kézműves klubban eredetileg péntekenként a felnőttek ismerkedhetnek meg az újabb technikákkal, míg szombaton a gyerekek próbálhatják ki kézügyességüket, ám az idők során mindkét nap családi programmá alakult át. A klubnak és a kiállításnak a Pestszentimrei Közösségi Ház ad otthont.
Az óvodáskorú gyermekektől  a nagymamákig, igen sokan járnak a rendkívül változatos kézműves foglalkozásokra. Sok új technikát sajátíthattak már el az alkotókedvű résztvevők, többek között üvegfestés repesztett technikával, decoupage, mozaikkép, rizspapírból kép, hálószobalámpa, gyöngyékszer japángyöngyből és swarovski gyöngyből, cserépállatkák és tegolaházak készítése… A felsorolt technikákkal készített alkotások a kiállításon mind megtekinthetők és a klubfoglalkozások alatt elsajátíthatók.
A tárlat érdekessége még, hogy Balog Béla kerületi ytongszobrász munkáit is megcsodálhatjuk, ugyanis ezek az alkotások remek kiegészítői az amatőr „művészek” tárlatának.
A kiállításon köszöntőt mondott dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, szakmai megnyitót tartott Diráné Huszár Gertrúd, a kerületi technika munkaközösség vezetője.
Diráné Huszár Gertrúd hangsúlyozta, hogy a klub működtetésével egyfajta hiánypótló tevékenységet is végeznek, hiszen a közoktatás során a szűkös technika óraszámok miatt ilyen alkotótevékenységekre nincs mód. Azonban a kerületi technika munkaközösség évek óta szorosan együttműködik a klubbal, és gyakorta szerveznek közös programokat, valamint odaadóan segítik egymás munkáját.
Balog Kata, a kreatív kézműves klub vezetője elmondta, hogy korábban Pestszentimrén hobbiboltot működtetett, ahol egy kis asztalkán kezdődött a kreatív műhelymunka. Hamarosan olyan népszerűvé vált a foglalkozás, hogy nagyon hamar kinőtték a helyet, és a Pestszentimrei közösségi Házban találtak otthonra.
– A klubban eredetileg péntekenként a felnőttek ismerkedhetnek meg az újabb technikákkal, míg szombaton a gyerekek próbálhatják ki kézügyességüket, ám az idők során mindkét nap családi programmá alakult” – mondta a klubvezető. – A foglalkozások a gyermekek tér, forma, színképzetének gazdagítását, esztétikai, szép iránti nyitottságát, igényesség alakítását segítik, valamint az íráskészségének fejlesztésében is nagy szerepet játszanak.