Felavatták az iskola új zászlaját

Írta:  2011.09.08.
A kerületi tanévnyitó ünnepséget idén az I. számú Etalonsport Általános és Sportiskolában rendezte meg a helyi önkormányzat. Az iskola szeptembertől Gloriett Általános és Sportiskola néven működik tovább.
Becsengettek. Bár még egy utolsót alhattak a diákok az új tanév előtt, a legtöbb helyen augusztus 31-én megtartották a tanévnyitó ünnepséget. Így volt ez a kerületi fenntartású intézményekben is.
Az idén a kerületben található 22 általános iskolába (az egyházi iskolákkal együtt) 1100 kisdiák, a négy középiskolába (az egyháziakkal együtt) 375 tanuló, a 30 óvodába (az alapítványi és egyházi óvodákkal együtt) 1059 gyermek iratkozott be.
A diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők, kerületi vezetők előtt tartott ünnepi beszédében Kucsák László alpolgármester, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a most induló tanévben a tavalyihoz képest növekszik azok száma, akik idén kezdik meg a tanulmányaikat. Az önkormányzat fenntartásában működő intézmények több általános iskolai tanulócsoporttal, napközis csoporttal, illetve két óvodai csoporttal bővülnek ebben a nevelési évben.
Kucsák László az önkormányzat nevében az iskolának közösségi célokra 250 ezer forintot nyújtott át, amit Hrisztoforidiszné Rábai Zsuzsa, az intézmény igazgatója vett át.
Az alpolgármester beszéde végén Gilbert Keith Chesterton szavait idézte: „A világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes valami olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg.”
Hrisztoforidiszné Rábai Zsuzsa az üdvözlő szavait követően elmondta, hogy az iskolában 12 évvel ezelőtt, 1999-ben tartották a kerület központi tanévnyitó ünnepségét, éppen abban az évben, amikor az addigi Benedek Elek Általános Iskola nevet változtatott, és I. számú Etalonsport Általános és Sportiskolaként működött tovább. Most pedig a Gloriett-telepen, az erdő szélén álló intézmény a Gloriett Általános Iskola nevet vette fel.
Az ünnepi műsorral fűszerezett évnyitó végén Kucsák László alpolgármester felavatta az iskola új zászlaját.

Több osztály indul

Egy-egy osztállyal több indul a Brassó, a Kandó téri, a Csontváry, a Darus iskolában és a SOFI-ban. A napközis csoportok száma a Brassó, a Kandó téri, a Kassa, a Vajk-szigeti, a Kondor iskolában és a SOFI-ban nő.