Képek a katasztrófáról

Írta:  2011.10.10.
Kolontár és Devecser egy évvel ezelőtti tragédiájára emlékezik Ruzsa István a Kondorban megnyílt kiállítása.

A tragédia másnapján
Egy perces néma felállással emlékeztek meg a kiállítás résztvevői azokról, akik elhunytak, és akik megsebesültek a tragédiában, miközben az óvodások égő gyertyát helyeztek el a színpad szélén.
Kucsák László alpolgármester megnyitóbeszédében Antoine de Saint-Exupérytől idézett: „Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívülálló cél köt össze testvéreinkkel; ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba!”
Ezt követően Kovács László, Devecser alpolgármestere köszöntőjében arról a mérhetetlen összefogásról beszélt, amely a szörnyű tragédiát átélt embereket a hitükben megerősítette.
Ruzsa István felidézte az egy évvel ezelőtt Kolontáron, Devecseren, és Somlóvásárhelyen tapasztaltakat, melyről a nézők fotóválogatást láthattak, majd rövidfilmet tekinthettek meg a tárlatra való készülődésről.
Végül Chochol Károly fotóművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete alelnöke köszöntőjében méltatta az ifjú fotóriportert.
Az ünnepi műsorban fellépett Mohai Gábor előadóművész, Faragó Ákos orgonista és Faragó András Pearl Harbor című film betétdalát adta elő, Dévényi Cecília a Vörösmarty iskola magánének tanára. Az eseményen részt vett Tili Károly, Kolontár polgármestere, Kovács László, Devecser alpolgármestere is.

Korábbi cikkünk a témában.