Minden, ami hangszer

Írta:  2011.11.11.
Bár aprócska üzlethelyiség, mégis mintha egy teljesen más világba csöppenne az ember, amikor belép a kerület első hangszerboltjába.

Régi és új hangszerek együtt
Nagy hiányt pótolt az üzlet megnyitásával Szabó Attila és Viszkeleti Sándor.
– Hangszertartozékokat importáló cégünk volt a belvárosban, és amikor azt abbahagytuk, zenész barátaink megkérdezték, hogy miért nem csinálunk itt, Pestszentlőrincen egy hangszerboltot – mondta Szabó Attila, aki aktív zenész korában az Állami Hangversenyzenekar brácsásaként járta be a világot.
A vállalkozást önerőből hozták létre Viszkeleti Sándor hangszerész mesterrel. A május 18-i megnyitón Kucsák László alpolgármester örömmel tett eleget feladatának, és sok sikert kívánt a környék első hangszerüzletének és -javító műhelyének.
– A reklámozásra egyelőre nincs pénzünk, de az önkormányzat a publicitásban eddig is sokat segített – emelte ki Szabó Attila.
A kezdeti nehézségek ellenére egyre ismertebbé válik a bolt. Már nemcsak a környéken lakó zenebarátok térnek be vásárolni, illetve hozzák javításra sérült vagy az idő vasfoga által megviselt pengetős hangszereiket, hanem a főváros környéki településekről, például Gyálról vagy Monorról is érkezett kuncsaft. Sőt olyan is volt, aki Szentendréről utazott idáig.
Az üzletben igyekeznek minden igényt kielégíteni, legyen szó húros, ütős, vonós vagy pengetős hangszerről. Számtalan tartozék, kiegészítő – például dobbőrök, verők, kulcsok, szerelvények, nádak – kapható mindezekhez. Helyben történő javítást pengetős hangszerekre tudnak vállalni, de jó kapcsolatokat ápolnak több vonósműhellyel, illetve javítással foglalkozó szakemberrel, így igény esetén bármilyen meghibásodott hegedűt, brácsát, csellót vagy nagybőgőt rendbe tudnak hozni.
Az új hangszerek készítése, a régi hangszerek felújítása, rendbetétele az üzlet hátsó részében található műhelyben folyik. Természetesen garanciával, rövid határidővel és az ügyfél igényei szerint csúcsminőségű és korszerű tartozékokkal, alkatrészekkel, kiegészítőkkel dolgoznak.

Igazi kincsek


A mester büszkesége
Viszkeleti Sándor legújabb büszkesége egy 12 húros lantgitár, amelyet ő készített. A régi, felújításra váró hangszerek között pedig valódi kincseket is találni. Most éppen egy csaknem 50 éves eredeti olasz mandolin várja a megújulását, de nagy kihívás lesz a mester számára egy 1930-as évekbeli, teljesen romokban lévő gitár újraalkotása is.