A közösség kovásza

Írta:  2011.12.13.
A Szabad Alkotók Köre éves kamara kiállítást és ezt követően jó hangulatú karácsonyi partit rendezett a Fehéren Feketén Galériában.

Nádasdi Mihály és Szikszai Sándor
A szabadon alkotók a megalakulásuktól eltelt két év alatt igazi közösséggé kovácsolódtak. Kovács Adrienne, a kerületben élő gitárművész régóta dédelgetett vágya az volt, hogy létrehoz egy olyan közösséget, ahol a Pestszentlőrinc-pestszentimrei alkotók kicserélhetik egymással a gondolataikat... A tagok között megtalálható a festő, szobrász, restaurátor, költő, író, riporter, fotóművész, grafikus, táncművész és keramikus is. Ez a sokféleség egymásra inspirálóan hat, másrészt a közösség kovásza is. Azóta a tagok tudnak egymás öröméről, bánatáról, barátként segítik egymást, alkotótársként megosztják egymással élményeiket, tapasztalataikat, és jól érezik magukat a hasonlóan gondolkodók körében.
Az elmúlt időszak alatt többek között bemutatkozó estet tartottak a Wekerlei Társaskörnek, számos kiállítást szerveztek a Fehéren Feketén Galériában. Kávéházi beszélgetések rendezvénysorozatot indítottak a Zila Kávéházban, és Beszélgetések fehéren-feketén címmel a Fehéren Feketén Galériában. De ha csak tehetik koncerteken, spontán összejöveteleken is együtt vannak. Így volt ez a mostani évadzáró kamara kiállításon is, ahol Nádasdi Mihály szobrászművész, a Fehéren Feketén Galéria tulajdonosának üdvözlő szavait követően Kucsák László alpolgármester és Pásztor János, a településrész önkormányzati képviselője köszöntőt mondott, majd Szikszai Sándor, a Szabad Alkotók Körének ügyvezető elnöke néhány meleg szó kíséretében megnyitotta a kiállítást.

A kiállítást Kucsák László (középen) is köszöntötte

Az évadzáró rendezvényre nagyon készültek a művészek, bár mindenki más-más stílusban alkot, mégis egységes, színes, jó hangulatú kiállítást varázsoltak a galériába. A tárlat megnyitóját követően a karácsony jegyében közösen ünnepeltek, előkerültek a finomabbnál finomabb sütemények és szendvicsek, amiket közösen készítettek. De még nincs vége az idei közös programoknak, ugyanis szombat délelőtt (december 17-én), a Szécsi Margit Könyvesbolt épületének homlokzata fölé karácsonyfát emelnek, hogy messziről is láthassák az arra járók, hogy ünnepi ruhát öltött a könyvesbolt.