Kínát hozta el Imrére

Írta:  2012.01.11.
Kodrucz Gergő fotókiállítása nyílt meg a PIK-ben, ahol a tavaly nyári kínai, senzseni Universiadén készített felvételei láthatók.

Kodrucz Gergő a családból hozta a sport szeretetét
Igazán sportos társaság gyűlt össze nemrég a Pestszentimrei Közösségi Házban. Érthetően, hiszen a fotóit bemutató Kodrucz Gergő édesapja, Sándor is a sport területén szerzett magának elismertséget, így vált ismertté. A kiállítás megnyitása előtt pedig Dobor Dezső, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja mondott köszöntőt, a tárlatot pedig a kolléga, a pályatárs, az MTV fiatal sportriportere, Mohay Bence nyitotta meg.
Elsőként azonban Lévai István Zoltán, a kerület alpolgármestere, a rendezvény házigazdája méltatta a fiatal, s a fényképei alapján szép jövő előtt álló Kodrucz Gergő alkotásait.
Dobor Dezső, az egykori televíziós riporter - aki maga is ott volt a Kínában megrendezett Universiadén - a köszöntőjében azt emelte ki, hogy Senzsenben sok-sok tehetséges, fiatal fotóriporterrel és újságíróval találkozott. Joggal formált véleményt, hiszen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség, az AIPS pályázati lehetőségének köszönhetően ötven ország, médiában dolgozó fiatalja – köztük volt Gergő is ­– mutathatta be a tudását, s cserélhette ki a tapasztalatát az Universiade két hete során.
A kiállítást Mohay Bence nyitotta meg. A sportriporter azt emelte ki, hogy számára felejthetetlen élmény marad a nyári esemény, amelyet Gergő kiváló fényképfelvételei segítségével most újra átélhet.
A kiállítás január 29-ig tekinthető meg. 

Dobor Dezső, Lévai István Zoltán és a kiállító