Az alkotóház a lánc

Írta:  2012.02.11.
Három iskolából – a Kondorból, a Csontváryból és a Pirosból – válogatott kis csoportok mentek el a MOHA egyesület alkotóházába.
A PIHGY részéről Takács Erzsébet és a MOHA művészeti egyesület szervezésében három iskolából – a Kondorból, a Csontváryból és a Pirosból – válogatott kis csoportok mentek el tanáraik kíséretében az egyesület alkotóházába. A diákok Árvay Zolta vezetésével ismerkedtek a művésztelep, az alkotóház életével, az ott folyó munkával, művekkel.
– A séta közben és után is rengeteget kérdeztek a fiatalok, még nekünk is hasznos volt a beszélgetés – mesélt a találkozóról Árvay Zolta, a művésztelep vezetője. − Kiállítást rögtönöztünk a gyerekek munkáiból, amelyet Árvay Edit, az Egyesült Államokból érkezett művésztársunk rendezett. A kiállított műveket a gyerekek maguk zsűrizték, és ennek alapján kaptak díjakat.
A díjakat a pedagógiai intézet, a kísérő tanárok és a MOHA biztosította.
− Fontos első lépés volt ez a kultúra megközelítésének útján a már régebben született és meghirdetett gondolat, a „LÁss, Ne Csak nézz” jegyében. Van rá igény – folytatni kéne.