Egy karaván kezdetei

Írta:  2012.03.07.
Különös kültéri tárgy tűnt fel ma reggel a Kossuth téren. A kocsi egy projekt részeként vándorol a krületben, és egy leendő karaván része.
 Aki szemfüles volt, láthatta már Pestszentimrén, a Hősök terén. A játszóterek újragondolásával foglalkozó ASAPA tervezőcsoport egy nyertes pályázatnak köszönhetően tervezte meg különleges járművét XVIII. kerületi közterületek számára.
- A kerületben élek a feleségemmel, evidens volt, hogy itt szeretnénk megvalósítani a projektet - mondta Hadházy Gergely, a csoport vezetője, hozzátéve: - A cél az volt, hogy egy kicsit megpezsdítsük az életet, valami új dologgal összehozzuk a közösséget.
A különleges, fából készült jármű először Imrén, a Hősök terén tűnt fel, most a Kossuth téren látható négy napig, majd a Kondor Béla sétányra kerül, ahol egy helytörténeti pályázat anyagát is kiállítják mellette.
- Azt reméljük, hogy ez a jármű nem az egyetlen marad, hanem hamarosan több ilyen készülhet el, és végül egy kocsikaraván áll össze belőle - mondta Hadházy Gergely.