Ismét mozi a kertben!

Írta:  2012.07.18.
Folytatódik a Madách Filmklub tavaly indított sorozata: a nyár folyamán a Bókay-kertben kertmozizhatnak a film kedvelői, ráadásul ingyen.

A nyári programban elsőként a Távol Afrikától kerül vászonra

Sikeresnek bizonyult a Madách Filmklub tavalyi kezdeményezése: a 2005 óta működő klub első ízben költözött ki a nyárra a Bókay-kertbe, így lopva vissza a kerületbe a hajdani kertmozik kedves hangulatát. Ami jó, azt érdemes megismételni: idén a tavaszi vetítéssorozat után ismét a Bókay-kertben lesznek a nyári mozielőadások.
− Azért indítottuk útjára a filmklubot, mert úgy gondoltuk, hogy a kerületi régi, jó hangulatú filmszínházak bezárásával végleg eltűnhet kerületünkből a mozizás hagyományos, közösségi élménye. Az évek során ősztől tavaszig a Polgárok Háza ad helyet a rendezvénysorozatnak. 2011. nyarán a Bókay-kert új vezetésével egyeztetve, saját szervezéssel, a hagyományteremtés szándékával először szerveztük meg a kerületben a nyári esték rendezvénysorozatát, és most örömmel folytatjuk, amit megkezdtünk – mondta el Kardos Gábor, a Bókay-telep önkormányzati képviselője, a filmklub főszervezője.
Az idei nyáron a tavaly már bevált időpontok köré szervezett négy előadás szombatonként, este 20.30-kor kezdődik, esőnapot vasárnap 20.30-kor tartanak. A nyári programban idén is kitűnő filmek szerepelnek. Július 21-én a Távol Afrikától című Oscar díjas filmre várják a közönséget, július 28-án az El Camino - Az Út vetítésével, a híres 800 km-es, ősi keresztény zarándokúton Santiago de Composteláig, Szent Jakab sírjáig követhetjük a zarándokok lépteit, augusztus 4-én az Adjátok vissza a hegyeimet című, Wass Albertről szóló gyönyörű filmeposzt vetítik, míg a klasszikus, a Királylány a feleségem színes változatának vetítésére augusztus 11-én kerül sor. A vetítések ingyenesek!