Korszerűsített Kandó iskola várta a tanulókat

Írta:  2012.09.01.
Megújult épület várta a Kandó Iskola tanévet kezdő diákjait.

Megújult, korszerűsített intézményben tanulhatnak a Kandó téri Általános Iskola nebulói. Az energetikai korszerűsítés befejeződött, az évnyitóval együtt megtartott projektzárón egy, az energiatakarékos szemléletnek minden tekintetben megfelelő iskolába léphettek be a diákok és szüleik. 

- A kerületben egy sor olyan változás érhető tetten, amelyek első pillanatban fel sem tűnnek az embernek. Ilyen az is, hogy nem csak piros betűs, hanem nem zöldbetűs ünnepeink vannak már. Alig 3 hónapja adtuk át az energetikai korszerűsítésen átesett Darus utca Általános Iskolát és most újra egy olyan oktatási intézményben vagyunk, amely köszönhetően az európai uniós lehetőségeknek, valamint a kerület innováció iránt elkötelezett stratégiai elképzeléseinek, hasonló módon újult meg, és immár minden tekintetben 21. századi intézménnyé vált – mondta az évnyitó-projektzárón Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere. 
A felújítás során közel 800 négyzetméternyi homlokzati nyílászáró újraüvegezését végezték el, továbbá kicserélték a pinceszinten lévő 42 ablakot. Emellett a homlokzat teljes hőszigetelése megtörtént, ami az iskola fűtésszámlájának a csökkenését eredményezi. Szintén energia megtakarítást jelent a lapos tető víz- és hőszigetelése, illetve a projekt keretében beépített 3 új kazán és közel 4 kilométernyi fűtési alapvezeték, valamint a 336 db új lapradiátor.
Az önkormányzat több mint 130 millió forintot fordított a fejlesztésre, ebből közel 75 millió forintot sikerült EU-s forrásból biztosítani.
A kerületi központi tanévnyitóról szóló cikkünket itt olvashatja el.