26 nemzetközi diploma

Írta:  2012.09.05.
Nemzetközi érettségi vizsgákkal indult a tanév a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei tanév is a nemzetközi érettségi vizsga (International Baccalauretate) diplomáinak átadásával kezdődött a Karinthy Frigyes Gimnáziumban. Az okleveleket Törökné Szilágyi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője adta át.
Szeptember 4-én zöld taláros fiatalokat ünnepeltek a Karinthy gimnázium aulájában. A nemzetközi érettségi vizsgát tett 26 diák közül sokan már megkezdték tanulmányaikat valamely neves külföldi egyetemen, de az itthon maradók is rangos tanintézményekbe nyertek felvételt.
- Valamennyien büszkék lehetnek a teljesítményükre, mert egy világszerte elismert rendszerben tettek vizsgát – mondta a diplomák átadása előtti köszöntőjében Törökné Szilágyi Katalin. – A nemzetközi érettségi fontos és hasznos lehetőség. Céljai között szerepel a kritikus gondolkodásmód kialakítása, az önálló kutatásra nevelés, az aktív közösségi feladatok ellátására való készség elsajátítása. Ez mind szükséges a személyiség kiegyensúlyozott fejlődéséhez, és segíti az egyén sikerességét, boldogulását.
Kucsák László alpolgármester kiemelte, hogy a Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai évről-évre a világátlagot messze meghaladó eredményeket érnek el a nemzetközi érettségi vizsga során. Az IB Diploma programban résztvevő karinthys diákok eredménye a program 1992-es itthoni elindulása óta minden évben meghaladta a nemzetközi átlagot. Idén a végzősök tantárgyi átlaga 15%-kal volt magasabb a világátlagnál.
- Ezt a bizonyítványt a világ több mint 140 egyeteme elfogadja, köztük olyan intézmények, mint az oxfordi egyetem, vagy éppen a Sorbonne – mondta Kucsák László. – Komoly eredményről van szó, amellyel a diákok öregbítik a Karinthy gimnázium, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, illetve Magyarország hírnevét.
Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat a jövőben is minden segítséget megad a program sikeres folytatásához.