Össztánc és lecsóillat a Lakatos Napon

Írta:  2012.09.18.
60 kg paprikából főtt lecsó a Lakatos Napokon, a görögök pedig segítettek megteremteni a jó hangulatot.

Kulturális és valódi éhségét is csillapíthatta, aki kilátogatott a Görög dombhoz szeptember 16-án, a Lakatos Napra. A legkisebbektől a nyugdíjasokig mindenki talált magának szórakoztató programot.
A megnyitó sem volt mindennapos. A Lakatos Lakótelep Környezetéért Egyesület rendezvényének fővédnöke, Kucsák László alpolgármester szavak helyett a tettek mezejére lépett és gitárt ragadva az Eötvös Lóránd Általános Iskola zenekarával együtt játszotta el az „Újra itt van a nagy csapat” című slágert. 

Hasonlóan jó hangulatban és egyre növekvő látogatói létszámmal folytatódott a mini fesztivál, amelynek a színpadról érkező produkciók mellett a hagyományos lecsófőző verseny adott körítést.
A lecsófőzésből alaposan kivette a részét Pásztor János és Kádár Tibor is. Az önkormányzati képviselők 60 kg paprika, 30 kg paradicsom és 15 kg hagyma felhasználásával egy hatalmas bográcsban elkészítettek 200 adag lecsót, amelyet szétosztottak a látogatók között, és értékes tárgynyereményeket is felajánlottak a főzőverseny legjobbjainak.
- Fontos, hogy közelebb kerüljünk a Lakatos lakótelepen élőkhöz, és hogy ne csak a képviselői fogadóórákon találkozzanak velünk – mondták a képviselők. – Ez egy évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvény, és képviselőtársammal úgy gondoltuk, hogy saját költségünkön lecsót főzünk és szétosztjuk, gondolva arra, hogy aki erre a rendezvényre eljön, annak ne kelljen pénzt adnia egy tál ételért.
Kádár Tibor elmondta, hogy szeretnék a Lakatos Nap helyszínét megváltoztatni. Idén elindították a Nefelejcs pihenőpark felújítását a Büdi tónál, és ha az elkészül, akkor új helyen, hangulatosabb környezetben lelhet otthonra a rendezvény.
- A program sokszínűségére már most sem lehet panasz – tette hozzá Pásztor János. – Igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a legkisebbektől a nyugdíjasokig mindenki a neki megfelelő napaszakban szórakozhasson.
A nyári napsütésben a gyerekeket a bohóc Moha bácsi vonta be tréfás produkciókba, a nagyobbakat pedig a Tébláb táncegyüttes és a kerületi Görög Kisebbségi Önkormányzat tánccsoportja mozgatta meg, de bábelőadástól a rock koncertekig valamennyi programnak nagy sikere volt.