A szépség és a szeretet közvetítése

Írta:  2012.09.26.
A Krúdy-kör kiállításmegnyitóval egybekötött irodalmi rendezvényt tartott a Zila kávéházban.

Kanizsa József
A Krúdy Gyula Irodalmi Kör szervezésében havonta egy alkalommal zsúfolásig megtelik a Zila kávéház galériája a művészetkedvelő közönséggel.
Szabados István festőművész kiállítását Fényesi Tóth János irodalomszervező előadó, költő üdvözlő szavait követően Kanizsa József költő, író, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör titkára, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg.
A 79 éves Szabados István Budapesten él, s a festményeken kívül grafikákat készít. Tudását a Szőnyi István Zebegényi Főiskolán, az újpesti, valamint a pedagógus képzőművészeti körben gyarapította. Számos kiállításon vett részt, és festményeit, grafikáit rendszeresen közli a Kláris irodalmi-kulturális folyóirat. A Krúdy Gyula Irodalmi Kör pártoló tagja.
– Azért festek és rajzolok, mert másképp nem tudom elmondani azt, amit fontosnak tartok – mondta a művész. – Ha képileg mutatom meg, ami foglalkoztat, attól a problémák nem múlnak el, de könnyebb azokat elviselni. Hagyom, hogy jöjjenek az érzések és az asszociációk, s ha ez megtörtént, már csak a kezemet mozgatom. Képeimmel a szépséget és a szeretetet kívánom közvetíteni azoknak, akik megnézik az alkotásaimat.
A tárlat megnyitóját követően az irodalomé volt a főszerep, a rendezvény a csongrádi Faludy György Irodalmi Műhely irodalmi estjével folytatódott.
A műsorban közreműködött Fényesi Tóth János előadó, Góg János Juhász Gyula-díjas, Gulyás Katalin nívódíjas és Sebestyén István Pro Urbe-díjas költő.
A tárlat október 16-ig tekinthető meg.