Szívből jövő dalok a Karinthyban

Írta:  2012.10.08.
A zene által sugárzott öröm és boldogság volt a fő motívuma a Zene Világnapja alkalmából megrendezett koncertnek a Karinthy Gimnáziumban.

„- Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.” – idézte a hangverseny előtt Szlotta Judit, a Magyar Rádió munkatársa a világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin 1975. október 1-jén, az első Zene Világnapján elhangzott szavait.

Kucsák László alpolgármester a koncert fővédnökeként rövid köszöntőjében kiemelte, hogy a házigazda Sonore vegyeskar tavaly, hagyományteremtő szándékkal elindított kezdeményezése fontos a kerület számára.

A Sonore vegyeskar és a vendégként fellépő Sárvári Pedagógus Női Kar, illetve Draskóczy Zoltán gitárművész és Fülöp Kornél, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke előadásában felcsendült dalok és zeneművek ezen az estén is értő fülekre találtak és egymást megértő, megérteni vágyó emberekhez jutottak el.

A Zene világnapján koncert volt a Piros Iskolában is.