Ünnepi hangverseny

Írta:  2012.11.11.
Jubileumát ünnepelte Pestszentlőrinc-Pestszentimre Németszármazású Polgárainak Egyesülete a Városháza Dísztermében.
Az egyesület 15 éve jött létre azzal a céllal, hogy a kerületben élő német származású polgárokat összefogja, összetartozásukat erősítse. Az első kerületi bált 1997 októberében rendezték meg, s azóta minden év októberében ünnepséget rendeznek a hagyományaik ápolására.
A mostani programon fellépett az egyesület büszkesége, a Liederschatz hagyományőrző korus, amelynek tagjai zenei előtanulmányok nélkül, civilként, mégis lelkesen és tehetségesen adják elő a német és a magyarországi német népdalokat. Műsort adtak továbbá a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola (Piros iskola), a Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola tanulói, valamint az alapítványi ovi német nemzetiségű óvodásai is.
A polgárokból pedig az évek során nem csupán összetartó közösség, hanem, mondhatni, egy nagy család alakult. A teremben lévő és a termen kívül rekedt közönség és az előadók közti határvonal elmosódott, kicsik és nagyok együtt, önfeledten élvezték a bemutatókat, tapsolva és a székek között táncolva.