Az alkotók üdvözlete

Írta:  2012.12.12.
Karácsonyi üdvözlet címmel nyílt kiállítása a Szabad Alkotók Körének december 10-én, a Városháza Galériában.
Szikszai Sándor festő-grafikusnak, a Szabad Alkotók Köre ügyvezetőjének, majd Kovács Adrienn gitárművésznek, a SZAK alapító elnökének bevezetőjét követően Deák László evangélikus lelkész mondott ünnepi köszöntőt.

– Kedves barátom! Állj meg egy kicsit, lassítsd meg a szívedet, és engedd, hogy ebben az évben éppen ezen a helyen a műalkotásokon, zenén keresztül utolérjen az Isten – mondta az evangélikus lelkész. – Engedd, hogy mély szeretetével utolérjen, és levegye válladról életed terheit, és rád rakja az üdvösség palástját. Így lesz békességed, nyugalmad, és így lesz ünneppé az egész életed.

Bajory Á. Rita, az önkormányzat sajtófőnöke külön megköszönte, hogy az alkotások révén a polgármesteri hivatal munkatársai és a városházára érkezők is részesévé válhatnak a karácsony üzenetének. Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta művésztanár tárlatvezetést tartott, a Sonore dalos formáció, majd Kovács Adrienn (gitár), Jakos Kata (költő), valamint Pollák Rita (gordonka) működtek közre.

A Szabad Alkotók Köre közel három évvel ezelőtt alakult a lőrinci könyvesboltban. Az alapítók célja az volt, hogy a helyi, különböző művészeti ágakat képviselő művészek rendszeresen találkozzanak egymással, kicseréljék gondolataikat, közös alkotások szülessenek. „Kaptunk valamit, amelynek gyümölcsét tovább szeretnénk adni, – kifejezőkészségre való tehetséget, hangot, mozdulatot, kreativitást, együttérzést, beleérző-képességet –, amivel közvetítjük mindannyiunk érzéseit, vágyait és szépérzékét, elmondva, megmutatva, amilyennek a világot látjuk vagy látni szeretnénk. Az elmúlt két és fél év sok közös baráti és szakmai beszélgetéssel, együttalkotással telt. Találkozni lehet velünk kiállításokon, kávéházakban és irodalmi esteken – olvashattuk a SZAK alkotóinak hitvallását a kiállításon.”

Az advent jegyében megrendezett kiállításra tizenegy művész –, akik között van festő, grafikus, szobrász, keramikus  – hozta el alkotását, melyekből E. Kottek Péter egy szívet-lelket melengető kiállítást rendezett a Városháza Galériában.
A tárlat a karácsonyi ünnepekig tekinthető meg a polgármesteri hivatal nyitvatartási idejében.