Advent és adománygyűjtés a Vajk-sziget iskolában

Írta:  2012.12.18.
A Tesz-vesz sziget rendezvény keretében a településrészen élők közösen készülődtek a karácsonyi ünnepekre a Vajk-sziget iskolában.

A lelkes gyerekek a kézműves foglalkozás keretében kipróbálhatták többek között az üvegfestést, fenyődíszeket varrhattak, üdvözlőkártyákat, képeslapokat, asztaldíszeket készíthettek, dobozkákat hajtogathattak. Az iskolai vásárban pedig különféle ajándéktárgyakat, könyveket lehetett vásárolni. A vásár érdekessége volt, hogy azok hozták el saját készítésű portékáikat, akik valamilyen formában kötődnek az intézményhez.
– Megnézzük az osztálytársaimmal az ének-, zenei és táncprodukciókat, utána pedig részt veszünk a kézműves foglalkozáson – mondta Kovács Karina, a Vajk-sziget Általános Iskola tanulója.
– Egy kicsit nézelődöm, hogy milyen ajándékot tudnék vásárolni a családtagjaimnak, és a foglalkozáson saját kezűleg is készítek tárgyakat – tette hozzá Szabó Rebeka.
A Tesz-vesz program záróakkordjaként évek óta vendégül látják az iskolában a Dohnányi Ernő Zeneiskola hangszeres együtteseit, amelyek az idén is rendkívül színvonalas koncertprogrammal érkeztek. A hangversenyt Draskóczy Zoltán gitárművész, a zeneiskola tanára nyitotta meg.
– Fontos esemény ez Erzsébet-Bélatelep életében, ilyenkor összejön a település apraja-nagyja – mondta Sztanóné Barta Mária, a Vajk-sziget iskola pedagógusa. – Azonban az idei Tesz-vesz sziget kicsit más, mint az eddigiek, mert ezen a napon kezdtük el az adománygyűjtést az afrikai bissau-guineai Gabuban épülő iskola javára. (A kőbányai Go-Trabi-Go csapat jótékonysági céllal indul a jövő évi Budapest–Bamako-ralin, s magukkal viszik az afrikai iskolának szánt adományokat.)