A Vörösmarty karácsonya

Írta:  2012.12.29.
Szívet, lelket melengető karácsonyi koncertet adott a Vörösmarty iskola december 19-én, a Szent Kereszt Plébánián.
 
Az idén is egy meghitt hangulatú karácsonyi koncert élményével gazdagították a komolyzenét kedvelő közönséget a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium kórusai az ünnepi díszbe öltözött az Üllői úti templomban.

A műsorban karácsonyi népénekek, Jézus és a gyermekek, angol karácsonyi énekek, Az Istennek szent angyala, Alleluja, Karácsonyi ének és még számos gyönyörű dal csendült fel.
Az est fővédnöke, Ughy Attila polgármester, dr. Kerényi Lajos plébános, Járainé dr. Bődi Györgyi, az iskola igazgatója köszöntötte az iskola kórusait, a megjelent diákokat, szülőket… Ezt követően Szlotta Judit előadóművész konferálta fel a kórusokat, a zenészeket.
A Vörösmarty iskolában öt énekkar működik, s ezen a hangversenyen valamennyi bemutatkozott. A karácsonyi koncerten hallhattuk a Vörösmarty Kicsinyek Kórusát, Molnár Zsuzsanna, a gyermekkart pedig Zsákainé Papp Anita vezényletével.

A családi kórus Gabriel Faurétól a Messe Basse, és a Jó éjt! című argentin népdalt adta elő, szólót énekelt és vezényelt Dévényi Cecília, aki már több éve hangképző tanárként dolgozik az iskolában. A Vörösmarty Leánykar tolmácsolásában felcsendült többek között Bárdos Lajostól az Aranyszárnyú angyal, az Egyesített kórus A szeleknek élénk szárnyán…című dalt énekelte, a vegyeskar tolmácsolásában elhangzott Kodály Zoltántól az Adventi ének. Ez utóbbi három kórust (Vörösmarty Leánykar, Egyesített kórus, vegyeskar) Gyombolai Bálint vezényelte. Az ünnepi hangversenyen még Reitmann Erika (zongora), és a Vörösmarty Kamarazenekar működött közre.