Gyöngyszemek a Kandóból

Írta:  2013.03.23.
A Kandó Téri Általános Iskola kreatív pedagógusainak kiállítása nyílt meg március 4-én a Városháza Galériájában.

A tárlatot Magyar Márta, a Kandó iskola igazgatója és Galgóczy Zoltán, az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság tagja nyitotta meg. A tárlaton részt vett Hományi Tamás tankerületi igazgató is.
A művészet iránt érdeklődőket hangulatos, szép festmények, káprázatos ékszerek, ízléses, festményhatású gobelinek, hímzések, horgolt terítők, virágkompozíciók, díszes ékszerdoboz és izgalmas természetfotók fogadták a Városháza Galériájában.
A kiállításon a Kandó téri iskolából Cserháti Krisztina, Csóriánné Áj Margit, Liptákné Nagy Etelka, Papp Zsuzsanna, Pádár Erika tanítók, valamint Gálné Kálmán Aranka földrajz- Krausz Margit rajzpedagógus és Szepesiné Kőnig Zsuzsa informatikatanár mutatta be alkotásainak gyöngyszemeit.
– A kreatív, alkotó pedagógusok tárlatát a magyar kultúra napja alkalmából már megtekinthették az iskolában a gyerekek és szüleik – mondta Magyar Márta. – – A Kandó iskolában mindig nagy hangsúlyt kapott a szellemi értékek tisztelete, megőrzése. Ezután is ebben a felfogásban kívánunk munkálkodni összhangban Klebelsberg Kunó gondolatával,miszerint: „A magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá.”