Időutazás az ókori Magyarországra

Írta:  2013.04.18.
Rendhagyó, a magyar nép ókori történetét bemutató kiállítás nyílt meg április 17-én a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyén.

Rendhagyó, a magyar nép ókori történetét bemutató kiállítás nyílt meg április 17-én a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyén. A Múzeumsarokban az Ady Endre Általános Iskola tanulói által készített tablók, és a kort idéző tárgyak mutatják be, hogyan is éltek eleink a honfoglalást követően és a tatárjárás alatt.
- Nem szoktunk szakköri anyagokat vendégül látni a Múzeumsarokban, mert ez a hely más típusú kiállításokat szokott befogadni. Most azonban, látva az Ady iskolában készült kiállítási anyagot, kivételt tettünk, mert úgy éreztük érdemes szélesebb közönségnek is megmutatni – mondta Heilauf Zsuzsanna, történész-muzeológus, a helytörténeti gyűjtemény vezetője.

Kucsák László alpolgármester a kiállítást megnyitva kiemelte, hogy szükség van az ehhez hasonló, Magyarország történelmi hagyományait, kultúráját felelevenítő, nemzeti értékeit megőrző kezdeményezésekre.
- Nagyon jó, hogy útjára indult ez a program, amelyben azok a fiatalok is kibontakoztathatták alkotó tehetségüket, akik esetleg az iskolai tanórákon bátortalanabbul teljesítenek – mondta Kucsák László.
A kiállítás megnyitása után az iskola diákjai bemutató szakköri foglalkozást tartottak, amelyen a tarsolylemezeket, illetve ókori mintára fémékszereket készítettek.