A strandolás elmaradt, de a jókedv megmaradt

Írta:  2013.05.27.
A borús idő ellenére rendkívül színes programválasztékkal nyílt meg a strand május 26-án a Bókay-kertben.
A borús idő ellenére rendkívül színes programválasztékkal nyílt meg a strand május 26-án a Bókay-kertben. A medencénél 10 órától váltották egymást a különböző sportági bemutatók. A gyermeknapra időzített szezonnyitón azonban a strandolásról le kellett mondaniuk a nyarat váróknak, az időjárás ugyanis nem fogadta kegyeibe a napozás szerelmeseit. Egyéb látnivalókban viszont nem volt hiány.


– Széles skálán mozogtak a programok. Többek között volt búvár-, szinkronúszó-, kajak- és strandröplabda-bemutató is – mondta Bögös József, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Sportszervezési Osztályának vezetője.
A legnépszerűbb a délelőtti szinkronúszás-bemutató volt, de a gyerekek bátran vízre szálltak a kajakokkal is, és olyan vakmerő jelentkező is akadt, aki kipróbálta a búvárkodást.

Vízparti gyereknap

Mintegy vízparti gyermeknapként is felfogható volt a sokszínű program, amely párhuzamosan zajlott a Bókay-kert gyermeknapi rendezvényével. Amint Bögös József találóan megjegyezte, az egy nappal korábbi Nagy Sportágválasztóval szemben ez a nap amolyan kis sportágválasztó volt.
– Az előbb felsoroltakon kívül bemutatkozott a thai boksz és a karate is - sorolta az osztályvezető.
A medencés programok mellett egészségügyi mérés is volt, testanalízissel és életmód-tanácsadással.

Új út és ivókutak

A hosszúra nyúlt tél nyomai már nem láthatók a strandon, amelynek területe mintegy 2000 négyzetméterre bővült.
– A nyitásra elkészült a füvesítés, a gyep locsolásához kiépítettünk egy automata locsolópályát, amely a strand egész területét lefedi – mondta Bögös József. – Felújítottuk a medence télen tönkrement részeit, az élményfürdőnél elkészült a medence körül a járólapozás, s felújítottuk a gombát és a zuhanyt is.
Az egyik öltözőkabin is új helyre, a strandröplabda-pályához közelebb került, a bejárat felől pedig térkővel borított járda vezet a medencéhez.

Családi jeggyel olcsóbb lesz a strand

A családokra gondolva új jegyfaját vezetett be az üzemeltető. A családi jeggyel két felnőtt és két gyerek 2650 forintért strandolhat. A felnőtt, nyugdíjas és ifjúsági belépő 1000, a gyermekjegy 650 forintba kerül. A Bókay-kert strandja egész nyáron mindennap 9 és 19 óra között tart nyitva, és előreláthatólag augusztus végéig várja a vendégeket, bár a zárás ideje az időjárás függvényében változhat.
 

– A gyerekekre is gondolva kiépítettünk két ivókutat is, így nem kell drága cukros üdítőket vásárolni a szomjoltáshoz, illetve a szülőknek nem kell palackozott vizet cipelniük a strandra – számolt be még egy újdonságról Bögös József.

Zenés, sportos nyár

A május 26-i strandnyitón olyan program is szerepelt, amelyet a strand üzemeltetője szeretne egész nyárra kiterjeszteni. A strandröplabda-pálya már tavaly is nagy sikert aratott, de további sportolási lehetőségként rendszeres vízi aerobicot is terveznek.
– Terveink szerint zenés programokkal, koncertekkel is várjuk majd a strandolókat a nyár folyamán – mondta az osztályvezető.