XXI. Tébláb Nemzetközi Néptáncfesztivál

Írta:  2013.05.28.
Május 31-én és június 1-jén fergeteges mulatság lesz az autentikus folklór jegyében. A Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola hagyományaihoz híven idén is hajnalig tartó vigalommal ünnepli a születésnapját.
A Budapestért és Pro Urbe-díjas Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola magas színvonalú szakmai munkásságával évek óta színesíti a XVIII. kerület életét. Egész évben változatos programokon és számos nemzetközi fesztiválon vesznek részt, például az utóbbi években jártak téblábos csoportok Finnországban, Macedóniában, Erdélyben és Kárpátalján is.

Az idei fesztiválon, május 31-én, pénteken 20 órakor rendhagyó módon a Rózsa Művelődési Házban kezdődik a mulatság. Tájról tájra, táncról táncra címmel barangolhatunk a Kárpát-medence tánchagyományaiban a Koccintós Táncegyüttes, a Tébláb Szülők Csoportja és a Csatangoló Tánccsoport közreműködésével. Az előadások után táncház lesz kifulladásig, a talpalávalót a Kóborzengő zenekar húzza.
Június 1-jén vasárnap a Bókay-kertben a Tébláb szinte összes csoportja mellett fellépnek azok a határon innen és túlról érkező olyan néptánccsoportok is, amelyekkel évek óta szoros szakmai és baráti kapcsolatot ápolnak. Érkeznek Budapestről és vidékről, óvodásoktól a felnőtt táncosokig, kiemelt vendégként pedig a Vajdaságból jönnek fellépők.