Derűvel áthatott életszemlélet

Írta:  2013.06.18.
Ismét érdekes tárlatnak adott otthont a Fehéren Feketén Galéria a június 14-én megnyílt Varázslóra várva című grafikai kiállítással.

Az idén 60 éves Szerényi Gábor író, grafikusművész kicsit rendhagyó, ám igen gazdag szakmai pályát futott be. Művészi munkásságának kezdetétől fogva fontos pillére a sajtóillusztráció, régtől munkatársa az Élet és Irodalom és a Magyar Nemzet folyóiratoknak, valamint a Magyar Televíziónak. Így érthető, hogy az itt bemutatott alkotásainak zöme is az élet fonákságait karikatúraszerűen megragadott grafika, és nem mellesleg kitűnő tollú irodalmárt ismerhettünk meg személyében, amiről a kiállítás megnyitó közönsége is meggyőződhetett.

Katona Lucia baráti hangvételű beköszöntője után Frömmel Gyula festőművész faggatta a szerzőt eddigi pályájáról, ars poeticájáról. Az Erdélyi Miklós műhelyében tanult művész rangos díjai mellett sokkal büszkébb a személyes barátságokra, a szakma mára klasszikussá vált nagy egyéniségeivel, akik segítettek kialakítani azt az ironikus derűvel áthatott életszemléletet, amely rajzaiból is töretlenül átsugárzik. A megnyitó után három önéletrajzi ihletésű novelláját olvasta fel a közönség nagy tetszésére.
A tárlat június 25-ig tekinthető meg előzetes bejelentkezés alapján a 291-9047-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.