Színvonalas falfestmények a Május 1. téren

Írta:  2013.06.20.
Graffitik borítják a Május 1. tér vasbeton falait. Az alkotások a május 18-i nemzetközi graffititalálkozón készültek.

– Mintegy 200 rajzoló vett részt a rendezvényen, amelyet Sági Bálint graffitiművész szervezett. A betonfal egységes alapszínét is ő festette föl, erre kerültek az alkotások – mondta Kőszegi János, Szemeretelep önkormányzati képviselője.

Tisztelik egymást

A falfestmények most jó ideig fogják díszíteni a vasúti sínek melletti falat. A színes alkotások között soknak valódi mondanivalója is van, nem csak egy színes szöveg vagy nonfiguratív festmény.

– Sokan jönnek megnézni az elkészült műveket, amelyekről bátran állíthatjuk, hogy a ma Magyarországon láthatók közül ezek képviselik a legnívósabbak – tette hozzá a képviselő, aki nem tart attól, hogy a művészi alkotásokat falfirkákkal elcsúfítja valaki. – A graffitisek világa zárt közeg, ismerik egymás műveit, és még a tagelők is tisztelik azokat.

Megújuló felület

Kőszegi János úgy véli, hogy a tavalyi falfestés után, amikor iskolások alkotásai színesítették ugyanezt a falat a májusi rendezvény is egyike azoknak, amelyekkel újra és újra életet lehet vinni a Május 1. térre.
– Mivel a rajzok idővel kifakulnak, a betonfal mintegy megújuló felületként a jövőben is hasonló célokat szolgálhat. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a rendezvény általam szabott egyik feltétele az volt, hogy a résztvevők ugyanolyan tiszta állapotban hagyják a területet, ahogy átvették, és örömmel mondhatom, hogy ennek maradéktalanul eleget is tettek.

A falfestés mozzanatairól készült fényképes beszámolót a bazisstore.hu facebook-oldalán (a keresőbe a Baziss Storee nevet kell beírni) a fényképek menüpont alatt lehet megtekinteni.