Kezdődjön a show!

Írta:  2013.06.26.
A Kolibri Táncegyesület ünnepi gálaelőadást rendezett fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A Lőrinci Sportcsarnokban június 23-án összefonódott múlt jelen és jövő.

Rendhagyó műsorral ünnepelte a születésnapját a Kolibri Táncegyesület. Egykori és mostani növendékek, tánctanárok, szülők és az egyesület munkáját segítők töltötték meg a csarnokot. Aki pedig mégsem képviseltette magát személyesen, azzal biztosan találkozhattunk egyik-másik régi felvételen. Ugyanis a bemutatott táncok között számos televíziós fellépés és versenybemutató részletét vetítették le, amivel felelevenítették az elmúlt húsz év feledhetetlen sikereit. Fények, füst, vetítés, tánc és zene, így ünnepelt ez az egyedülálló egyesület.

A Kropf Táncművészeti Iskola 1993-ban Michael Kropf balettművész és Róthné Major Klára nívódíjas pedagógus vezetésével indult. 1997-ben a művészeti iskola jogutódjaként alakult meg a Kolibiri Táncegyesület, amelyet azóta is Róthné Major Klára vezet. Az egyesületben magas színvonalú oktatómunkát folyik, főként a balett, a modern dzsessz és az akrobatika jellegzetességeinek ötvözésével. A növendékek nagy sikerrel szerepeltek már számos hazai és nemzetközi megmérettetésen. Az egyesület tagja két kiemelt szakmai szövetségnek, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének és a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének.
A csoportok alapvetően a szabad idejükben táncoló fiatalokból állnak, akik profikat megszégyenítő tudásra tesznek szert a Kolibriban. Közülük néhányan ezen a pályán képzelik el a későbbi életüket is, hiszen egy igazi táncosnak a színpad az otthona. Több növendék végezte már el a Magyar Táncművészeti Főiskolát, ők ma már profi táncegyüttesek tagjaiként, a táncművészeti szakma jeles képviselőiként dolgoznak.