Weöres Sándorra emlékeztek

Írta:  2013.06.30.
A Fehéren Feketén Galéria kollektív grafikai kiállítással ünnepelte Weöres Sándor költő, műfordító születésének 100. évfordulóját. A galéria művészei megtöltötték a teret a Weöres-versek ihlette alkotásokkal.

Nádasdi Mihály szobrásznak, a Fehéren Feketén Galéria tulajdonosának felhívása direkt módon szólította meg a művész barátokat. A elkészült művek azonban szabadon és magával ragadóan születtek a költő egy-egy sorait olvasva. Weöres Sándor 1913-ban született Szombathelyen és pályája már gyermekköltőként elindult. Gyermeki látásmódja és nyílt érdeklődése pedig egész életen át elkísérte.

-Weöres Sándor nem volt karakteres alkat. Alacsony termete és barátságos vonásai voltak. Viszont a lelke varázslatos volt. - mondta Lázár Ádám író, akivel Vajnai Melinda újságíró beszélgetett az író életéről és élményeiről. Szóltak még anekdoták Pilinszky Jánosról és Illyés Gyuláról, akikkel Lázár egykoron szintén együtt élt Londonban.
Az estet Kovács Adrienne és Pollák Rita zene aláfestése tette teljessé, akik a választott darabok útján mutatták be Weöres formai virtuozitását és költői képeinek tiszta rajzát. Az eseményen részt vett a kerületi művészek krémje. A grafikai tárlat előzetes bejelentkezés után megtekinthető augusztus 25-ig a Fehéren Feketén Galériában.