Újra mozi a Bókay-kertben

Írta:  2013.07.19.
A Madách Filmklub ezen a nyáron is kiköltözik a Bókay-kertbe.
A Madách Filmklub ezen a nyáron is kiköltözik a Bókay-kertbe. Kardos Gábor önkormányzati képviselő és barátai 2005-ben azzal a céllal hozták létre a klubot, hogy visszalopják a kerületbe a klasszikus mozizás közösségi élményét.

A Polgárok Házában rendezett vetítések nagy sikert arattak, ezen felbátorodva döntöttek úgy a szervezők, hogy egy másik hagyományos műfajt – a kertmozit – is megpróbálnak életre kelteni. Idén már harmadik alkalommal költözik a klub a szabadba július utolsó két és augusztus első két hetére.
A vetítések a hagyományoknak megfelelően szombat esténként 20.30-kor kezdődnek. Július 20-án az Ausztrália című Oscar-díjas filmre várják a közönséget, július 27-én A zöldellő fa alatt - Thomas Hardy klasszikus művének filmváltozata - című alkotásra. Az Oscar és Golden Globe díjas A szív bajnokai című film vetítésére augusztus 3-án kerül sor. A film az amerikai foci egyik legnagyobb csillagának életéről szól. Augusztus 10-én a Ha eljön Joe Black című romantikus filmdrámát láthatjuk Sir Anthony Hopkins, Brad Pritt és Claire Forlani főszereplésével. Rossz idő esetén vasárnap esőnapot tartanak a szervezők. A vetítések ingyenesek!