Toma-tábor

Írta:  2013.07.31.
Immár 19. alkalommal szervezett az Eötvös iskola életmód- és alkotótábort Verőcén, a Csattogó-völgyben.
Ebben az évben is az alkotómunka örömei mellett a tábori élet sportos, egészséges életmód oldaláról is élményszerű tapasztalatokat szerezhettek a gyerekek.
A programot hagyományosan közel két évtizede Hoósné Tomasovszky Mária, az Eötvös iskola tanára (Toma néni) szervezi meg, a tábor művészeti vezetője kerületünk neves festőművésze, Garamvölgyi Béla.
Az idén is a kézműves technikák sokfélesége jellemezte a mindennapi alkotómunkát. A tűzzománc képek kelta motívumok alapján készültek, a diákok gyűrűt és medált fűztek Swarovski-gyöngyből, és karkötőt szőttek, valamint kézműves módszerekkel rongybabát, körmönfonással és makramé-csomózással karkötőket készítettek. A grafikai műfajokat a linómetszés és szitanyomás képviselte.
 
A szorgos hétköznapokat a Camelot Kalandpark ügyességfejlesztő akadálypályája, a környező hegyekben tett kirándulások, éjszakai erdei túrák, valamint helyismereti- és sportvetélkedők, csapatépítő játékok tették színesebbé. Ismét nagy sikere volt Toma néni túrós csuszájának is, amiből iparinak nevezhető mennyiséget fogyasztottak el a gyerekek. A foglalkozások közötti szünetekben pedig a tábor feszített víztükrű medencéjében hűthették le magukat a táborozók.
A diákok hozzátartozói és az érdeklődők a tábor saját honlapján (www.tomatabor.hu) követhették nyomon a tábori élet mindennapjait.