Az igazi nő

Írta:  2013.10.09.
Bujtor Beatrix és Papp Krisztina A nő kétszer, avagy a női sokszínűség címmel rendezte meg első közös kiállítását a Rózsa Művelődési Házban.

Bujtor Beatrix és Papp Krisztina A nő kétszer, avagy a női sokszínűség címmel rendezte meg első közös kiállítását a Rózsa Művelődési Házban. Eltérő stílusuk változatos képekben adja vissza a nőt a tündökléstől a borún át a gyengédségig.

A Bujtor Beatrix és Papp Krisztina által feldolgozott téma számos művészt megihletett az idők folyamán, sokan boncolgatták már a kérdést, mitől nő a nő valójában. A nő, aki karriert épít, gyermeket nevel, családot tart össze, és önmagával vívja meg a legkeményebb küzdelmeit. Feladatai vannak, elvárásoknak kell megfelelnie, mégis sugárzó és erős marad. Ezt a sokszínűséget vitte vászonra a két fiatal művész, hol a társadalom egészét, hol saját családtagjait szemlélve.
A kiállítást Kucsák László alpolgármester nyitotta meg, aki családias hangulatban, régi tanítványként, ismerősként köszöntötte az alkotókat és az érdeklődőket. A művészek elmondták, hogy a kiállítást az a készülő könyv inspirálta, amelyen közösen dolgoznak, és amelyben a festmények némelyike illusztrációként köszönhet vissza.
A kiállított képek október végéig tekinthetők meg a Rózsa Művelődési Házban, onnan pedig egy hónapra a belvárosi Hunnia Art Bisztróba kerülnek. Egyéves körút keretében láthatók lesznek a Kondor Béla Közösség Házban, a kőbányai Kő Caféban, sőt külföldi helyszíneken is. Miként az alkotók elárulták, a kiállítás képei nem képeznek állandó egységet, a különböző helyszínekre különböző összeállításokkal készülnek, az adott hely stílusához igazodva. Folyamatosan frissülő honlapjukon rövid bemutatkozókkal, festményekkel és interaktív videókkal is várják a virtuális látogatókat.