Szuperprodukció két sportcsarnokban

Írta:  2013.10.11.
Nagyszabású táncprodukciót mutatott be a Madách Musical Táncművészeti Iskola a kerület két nagy sportcsarnokában. 2800 néző volt kíváncsi az elsősorban gyerekeknek, családoknak szóló vendégelőadásra.
− Ez a történet szeretetről, barátságról, megértésről szól. Azt hiszem, ennél fontosabb üzenetet ma nem találhatnánk – mondta Kucsák László alpolgármester, annak a színházi előadás-sorozatnak a kezdeményezője, amelynek révén 2800-an láthatták a kerületben a Lázár Ervin és Lázár Zsófia művéből készült Bogármese című nagyszabású táncelőadást.

Kultúra házhoz

− Kultúráért felelős alpolgármesterként fontosnak tartom, hogy a diákok kedvezményesen, szervezetten jussanak hozzá olyan kulturális kínálathoz, amely a tanulmányi ismereteiket bővíti, az érdeklődési körüket tágítja – fogalmazta meg Kucsák László egyik törekvését.

E gondolat jegyében szervezte meg az önkormányzat több budapesti múzeum bevonásával azt a múzeumpedagógiai programot, amelynek keretében 700 kerületi diák láthatta a közgyűjtemények érdekes, izgalmas anyagait.

Nagy sikert aratott az a program is, amelyik színházi előadást hozott az iskolákba.
− Tavaly indítottunk el a Gór Nagy Mária Színitanodával együttműködésben egy sorozatot: a társulat a kerületi iskolák osztálytermeiben mutatott be egy látványos, kifejezetten az iskolás korosztály számára készült előadást – magyarázta az alpolgármester. – A kezdeményezésnek két oka is volt. Az egyik az, hogy a színház az osztályteremben különös, ritka élményt jelent, ezért nagy is volt a sikere a diákok körében. A másik, és erről sem szabad megfeledkeznünk, hogy távol vagyunk a belvárostól, ahol a fővárosi színházak működnek. Beutazni rengeteg idő és nem kis költség. Így azonban a kultúra, a színház házhoz jött.

Családi program

Hasonló okok járultak hozzá a Bogármese című nagyszabású táncelőadás meghívásához és kerületi bemutatásához is.
− Személyesen ismerem Sárközi Gyulát, a Madách Musical Táncművészeti Iskola vezetőjét, s a vele folytatott megbeszélések során vált világossá, hogy ezt az előadást szívesen látnánk a kerületben is – mesélt a kezdeményezés ötletéről Kucsák László.
A Bogármese nagyszabású táncprodukció, amelyet Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia műve alapján készített a társulat. Az előadásban mintegy 70 szereplő vesz részt, és 30 munkatárs biztosítja a technikai hátteret.

− A darabot több alkalommal játszották szeptember végén a kerületben, két helyszínen is: a Lőrinci Sportcsarnokban és a Pestszentimrei Sportkastélyban. Az önkormányzat azzal tudott hozzájárulni a produkció bemutatásához és jutányos jegyárak megállapításához, hogy bérleti díj nélkül biztosította a helyszínt – tájékoztatott az alpolgármester.
Arra a kérdésre pedig, hogy mi lehet az előadás sikerének a titka, így válaszolt:
− Egy igazi közös családi élmény, kisgyermekek és felnőttek egyaránt megtalálják a maguk szórakozását. A kicsiket a színes forgatag, a mese nyűgözi le, míg a felnőtteket a darab erkölcsi mondanivalója is megérinti, akárcsak a gyermekszereplők hihetetlen teljesítménye.